Мотивация и лидерство - лятна академия за личностно развитие за тийнейджъри | Seminari.bg
MaxiNet | Skener.bg | Seminari.bg | Имейл МаркетингПсихолози Ресторанти

 

Мотивация и лидерство - лятна академия за личностно развитие за тийнейджъри

05. 08 2019 - 10. 08 2019
Група от 10 до 14 участници на възраст 13 – 17 г. от 5 – 10 август, 2019 г., Творческа къща, Петрохан
Мартина Велева - Педагог, ментор по личностно развитие за деца и младежи, актриса http://jagadamba.bg/martina-veleva/ Людмил Венев - Обучител, спортен коуч, ментор по личностно развитие за деца и младежи http://jagadamba.bg/liudmil-venev/
Свободни места: 15
По време на тренинга „Мотивация и лидерство“ младите хора ще изследват и приложат различни инструменти и подходи, които ще им дадат познание как да повишат вътрешната си мотивация. Младежите ще се впуснат в изследване на таланите и потенциала, който носят, ще открият и създадат лични ценности, които ги задвижват и водят в действията, ще научат как да си поставят цели, които да постигат с успех.
Отстъпки
Ранна резервация: до 07. 06 2019 - 567.00 лв.
Отстъпки за брой записани участници
при 2 записани 15% на участник
Цената включва: Двама професионални обучители + помощник обучител, пълен пансион в Творческа къща Петрохан, консумативи свързани с програмата, наем на екипировка, въжени елементи, цялото обучение по модулите на академията, творчески ателиета, здравословна домашно приготв

ТИЙН АКАДЕМИЯ ЗА МЕКИ УМЕНИЯ

Да си тийнейджър не е лесно. Толкова много промени се случват – на толкова много нива – физическо, психическо и емоционално. Мозъкът се променя, хормоните се развихрят, което дава отражение върху приятелствата, взаимоотношенията със семейството, социалния живот и академичния свят. От какво се нуждаят младите хора, за да преминат през този етап на живота с повече разбиране и лекота? Отговорът се крие в…

…Личностно развитие, самоусъвършенстване, личностно израстване, себепознание…

Вероятно сте чули за поне един от тези термини, но какво по-точно означават и защо се нуждаем от тях?

Като начало, понятието за личностно развитие е доста очевидно. Това означава да се развивате, да се усъвършенствате, да откривате и да научавате повече за себе си, което обхваща много широк кръг от области, като емоционална интелигентност, социални умния, умения за справяне със стреса, с критични ситуации от живота, умения за свързване със себе си, себерефлексия, себепознание и др.

Запитахме се следния въпрос „защо никой не ни учи на тези неща в училище?“

Така се роди идеята за нашите тийн академиите. Програмите за личностно развитие на Jagadamba са създадени, за да допринесат за осъзнаването на важността от личностно развитие при тийнейджърите и да ги подкрепи по пътя на израстването им. Ние създаваме една положителна, приятелска среда, в която срещаме подрастващите с вдъхновяващи ментори и тренери, които подкрепят и вдъхновяват участниците в търсенето на личното си щастие! Всичко това се случва сред природата – нашият най-голям учител.

За какво мечтаеш? Към какви постижения се стремиш? А какъв ли е твоят скрит талант и кои са силните ти страни, който чакат да бъдат открити и разгърнати?

Вземи участие в едно вълнуващо лятно преживяване, в което ще имаш възможност да се ориентираш в каква посока искаш да се развиваш, да се запознаеш с хора от различни места, с които да създадеш приятелства за цял живот и много да се забавляваш. Ще се срещнеш с вдъхновяващи лидери и тренери, от които да черпиш знания и вдъхновение. Всичко това сред красивата природа на Стара планина, сред величествените върхове и водопади.

По време на тренинга „Мотивация и лидерство“ младите хора ще изследват и приложат различни инструменти и подходи, които ще им дадат познание как да повишат вътрешната си мотивация. Младежите ще се впуснат в изследване на таланите и потенциала, който носят, ще открият и създадат лични ценности, които ги задвижват и водят в действията, ще научат как да си поставят цели, които да постигат с успех.

„Преди да се превърнете в лидер, успехът е свързан с личностното ви израстване. Когато сте лидер, успехът е свързан с израстването на другите.“ – Джак Уелч

Откривайки и свързвайки се с личните си качества, опознавайки себе си в дълбочина, младежите ще придобият увереност и вдъхновение за себеизразяване и изява на потенциала, който носят в себе си и така ще отключат лидера в себе си.

Преминавайки през различни практики за развиване на емоционалната си интелигентност, креативността, практики за водене на здравословен и активен начин на живот, подрастващите ще повишат качеството си на живот и ще станат по-активни и мотивирани.

 ТЕМИ НА АКАДЕМИЯТА
 • Ценностни системи – видове ценности
 • Емоционална интелигентност и емпатия
 • Свързване с призванието
 • Вътрешна и Външна мотивация
 • Хватки, които да ви помогнат да „запалите мотора“
 • Креативност
 • Карта на мечтите

УЧЕНЕ ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ

Обучението ще се проведе под формата на тематични ролеви игри, лекции, дискусии, театрални игри. 

Тинейджърите работят в големи и малки групи, в които се подкрепят и се учат на комуникативност, толерантност, екипност и сътворчество. В програмата се включват различни тематични образователни игри, творчески занимания и физически активности като йога, бойни изкуства, кондиционен тренинг и други – внимателно подбрани и балансирани за подобряване физическата кондиция и стимулиране на индивидуалните им творчески възможности. Всички дейности се провеждат от професионално квалифицирани обучители, при използване на необходимите материали и екипировка.

Заниманията основно се провеждат на открито сред природата, както и в обучителната зала на базата.

Всеки ден участниците ще имат и сърф уроци.

ЕКИП ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
ПЕДАГОЗИ, АРТИСТИ И ОБУЧИТЕЛИ

Сред позитивната и приятелска среда, която нашият екип от професионалисти създава по време на академията, всеки участник ще може да открие и развие своите силни страни и да се научи да се изразява през изкуството, театаъра, тялото и да развие креативността си. Програмите се провеждат от педагози и тренери с дългогодишен стаж в работата с деца, които работят през най-иновативните педагогически подходи – по методите на обучение чрез преживяване, сугестопедия, игровизация, театър, изкуство и танц. Така подрастващите ще могат по най-лесния и ефективен начин да усъвършенстват себе си и да развият потенциала си.

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЛАГЕРЪТ?

За тийнейджъри на възраст между 13 и 17 г. с любопитсво и интерес към опознаването на себе си, с интерес към природата, с любопитство към живота и мотивация за развиване и самоусъвършенстване.

КОГА?

Група от 10 до 14 участници на възраст 13 – 17 г.

от 5 – 10 август, 2019 г.

 

КЪДЕ?

Творческа къща, Петрохан

 

Такаса участие: 630 лв.

 

Такса РАННО ЗАПИСВАНЕ /ДО 7 ЮНИ/: 567 лв.

 

Таксата за участие покрива:

 • Двама професионални обучители + помощник обучител
 • Пълен пансион в Творческа къща Петрохан
 • Консумативи свързани с програмата, наем на екипировка
 • Въжени елементи
 • Цялото обучение по модулите на Академията
 • Творчески ателиета
 • Здравословна домашно приготвена вегетарианска храна
 • Локален транспорт по време на програмата
 • Застраховка на детето
 • Ползване на зала
 • Портфолио със снимки от Академията

Таксата не покрива:

 • транспорт до лагера

*След записване се превежда капаро за запазване на мястото в размер на 120 лева, които не се възстановяват при отказване в последствие. Останалата част от сумата се заплаща до 1 седмица преди провеждането на академията.

Максималният брой участници в групата за провеждане на академия е 14!

За повече информация и записване се свържете с:

0883596608

Краен срок за записване – 25 юли!

Академията се провежда при минимум 8 участници.