Tехнологична конференция СофтУниКонф Юни 2015 | Seminari.bg
MaxiNet | Skener.bg | Seminari.bg | Имейл МаркетингПсихолози Ресторанти

 

Tехнологична конференция СофтУниКонф Юни 2015

IT и комуникации |

IT и комуникации
26. 06 2015 - 28. 06 2015
Боровец, Хотел Самоков
Иван Ванков (gatakka) – PHP, Python, бази данни, Web сигурност и оптимизации; Борис Христов – SQL Server MVP; Ради Атанасов – Microsoft CertifiedMaster; Мариян Маринов – системен администратор; Георги Георгиев – C#, C++, JavaScript, Windows 8 WinRT, XAML, WinJS, OpenGL, WebGL; Кристалин Чавдаров – основател на проекта "Аз мога - тук и сега";

Софтуерния университет (СофтУни) организира четвъртатехнологична конференция за начинаещи програмисти и ИТ специалисти, студенти от университета, любители от ИТ сферата. Този път мястото на провеждане е Боровец, а датите – 26-28юни. Уикенда ще бъде посветен на теми за различни технологии за разработка на софтуер –  асинхронно програмиране, уеб разработка, уеб дизайн, както и хардуер. В СофтУниКонф ще се включат доста опитни и известни лектори от ИТ сферата, измежду които Светлин Наков, Иван Ванков (gatakka), Борис Христов, Мариян Маринов, Ради Атанасов, Георги Георгиев. 

Отстъпки

Отстъпки за брой записани участници

Софтуерният университет (СофтУни) организира за четвърти път технологичната конференция СофтУниКонф Юни 2015 на 26-28юни 2015 г. Събитието е подходящо за начинаещи програмисти и ИТ специалисти, студенти от университета, любители и ентусиасти.

Софтуерният университет отвори врати едва преди около година, но вече се радва на голям интерес и много подкрепа за каузата, която преследва - качествено образование и работа за софтуерни специалисти. СофтУни предлага обучение по програмиране, структурирано в 3 нива (с продължителност от около 18 месеца), като се предоставя безплатен подготвителен курс за всеки начинаещ, който иска да прецени дали програмирането и софтуерните технологии му се отдават и би се занимавал с това.

Участниците в СофтУниКонф ще се запознаят с различни технологии за разработка на софтуер и ще научат полезни съвети и практики за професията "софтуерен инженер". Техническите теми обхващат: асинхронно програмиране, уеб разработка, хардуер, уеб дизайн и софтуерно инженерство. Нетехническите теми по традиция обхващат здраве, спорт и социални умения.

Конференцията ще се проведе през последния уикенд на юни -  26-28юни 2015 г. в Боровец, х-л "Самоков" и е отворена за посещение от абсолютно всички желаещи. Участието е на цена: 120 лв. за 3 дни allinclusive: с включена храна, 2 нощувки и участие във всички лекции и обучения.

Програмата на СофтУниКонф Юни 2015 включва над 15 лекции на всякакви разнообразни теми - от хардуер и софтуер до уеб дизайн. Някои от подбраните теми на СофтУниконф са:

 • Асинхронно програмиране в C#;
 • Домашна автоматизация с микроконтролер, управляван с JavaScript;
 • Разходка из света на Data Warehousing и BusinessIntelligence;
 • Адаптивен дизайн за мобилни устройства;
 • Елегантно програмиране с Ruby;
 • Дизасемблиране на софтуер;
 • Уеб дизайн.

Лектори на събитието са някои от по-известните имена в софтуерната индустрия:

 • Иван Ванков (gatakka) – професионален лектор и консултант по PHP, Python, бази данни, Web сигурност и оптимизации;
 • Борис Христов – SQL Server MVP, автор на курсове за Pluralsight, работи като SQL Server Consultant;
 • Ради Атанасов – професионален софтуерен архитект и разработчик с дългогодишен опит и тясна специализация в Microsoft SharePoint, носител на една от най-високите степени на технологична сертификация в света - Microsoft CertifiedMaster;
 • Мариян Маринов – системен администратор и разработчик с 15-годишен опит в областта, проповедник на отворения софтуер и отворената култура, с дългогодишен преподавателски опит (в Софийски университет, академията на Телерик и СофтУни);
 • Георги Георгиев – водил е курсове по C#, C++, JavaScript, Windows 8 WinRT, XAML, WinJS, както и няколко семинара за 3D графика с OpenGL, WebGL, изчислителна геометрия;
 • Кристалин Чавдаров – основател на проекта "Аз мога - тук и сега" - национално състезание по IT, информатика и визуални изкуства, което предоставя възможности на стотици деца да се развиват в ИТ сферата. Той е собственик на дизайн студио Kiwi Design.

Всички те са с дългогодишен опит в ИТ сферата и имат доста интересни неща за споделяне - ще разкажат за добрите практики в бранша, новите технологии и трендове, съвети от професионалния им живот. Повече за лекторите и програмата на събитието можете да откриете на сайта на конференцията.

В един от панелите "LightningTalks" участниците ще могат да влязат ролята на лектори с кратки 5-минутни презентации и демонстрации. По време на тях те ще могат да засегнат теми, които ги вълнуват и биха представлявали интерес за публиката, както и ще имат възможност да изкажат своето мнение или да представят някоя нова технология, по която са се запалили.

Регистрацията за събитието е отворена, като ранно записалите се (до 31-ви май)ще могат да се възползват от по-ниски цени. Ето как ще протече СофтУни конференцията:

 • 2 нощувки – 26 и 27юни;
 • 26юни – настаняване, вечеря;
 • 27юни – закуска, начало на конференцията, обяд, вечеря;
 • 28юни – закуска, обяд, закриване на конференцията.

Това е четвъртото издание на СофтУниКонф. Първото се проведе през май месец и събра около 200 участници, които останаха с много добри впечатления от събитието. Можете да разгледате програмата и видео лекциите от страницата на СофтУниКонф - май 2014. Второто издание, с над 180 посетители, беше през октомври миналата година. Програмата и видео от лекциите са достъпни на страницата на СофтУниКонф - октомври 2014.Третотосъбитиепъкбеше в Пампоровопрезмарт, можетедавидите програмата и видео о тлекциите на СофтУниКонф - март 2015 тук.